Om Pontus Seglarblogg


Klassisk pose!

Jag som skriver den här bloggen heter Pontus, och bor i Härnösand. Mitt intresse för segling har jag odlat sen barnsben då jag fick följa med min morfar och sen mina föräldrar ut på diverse seglingsäventyr. Jag seglade en del jolle som barn (Mirror) och i tonåren började jag och mina kompisar utforska kusten i morfars Koster. Jag har sedan dess avverkat M25:an ”Isabel”, en namnlös H-båt och Trident 27:an ”xoce”. För närvarande består flottan av: 606:an ”Alice” och Maxi 77:an ”Galadriel”.

För ett antal år sedan när jag flyttade hem till Härnösand efter några års studier tog jag upp jolleseglandet. Jag har sen dess varit engagerad i HSS:s jollesektion. Jag kappseglar så mycket jag hinner. Säsongen 2009 var min hittills framgångsrikaste, med SM-guld i 2-krona, en sjundeplats på MM, seger i Ekerö BK:s 606KM… Det kändes helt enkelt som att vi hade flyt den säsongen.

När jag inte seglar ägnar jag mycket tankekraft åt att drömma och fundera över nya seglingsprojekt. De flesta av dessa stannar i drömmarnas värld. Bland annat är det därför jag skriver denna blogg. För att få utlopp för funderingar och tankar kring segling. Hoppas ni som läser finner mitt nörderi någorlunda intressant.

Ordinare besättning:


Team Alice! Pontus Jansson och Marcus Sundgren

Marcus och jag har seglat tillsammans i olika båtar de senaste 25 åren (minst). Vi kompletterar varandra på många sätt som seglare och Marcus har stor del i att vi gjort hyggliga resultat.


Lisa min duktiga gast. Svensk mästare i 2-Krona 2009. Återstår att se om vi gör ett försök att ta tillbaka titeln i sommar.


Hampus seglar oftast själv i Laser eller 2-krona.


Malte är gärna med i diverse båtar men vill ofta starta motorn.

P1040198
Sanna bloggar om fikaställen och gillar H-båtar.

2 svar to “Om Pontus Seglarblogg”

  1. Simon Hansen Says:

    Hej. Fina bilder på Triss 570an. Var har ni køpt de nya seglen?
    Hælsningar Simon på Orø, Danmark, som funderar på att skaffa en Triss 570.

  2. Pontus Says:

    Trissens nya segel är köpta hos UK-sailmakers Stockholm. De blev riktigt bra. Möjligen hade focken kunnat vara något större.

Lämna en kommentar